Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: تولید زباله در شهر یاسوج ۲۰۰ تن است که این میزان نیز عدد خوبی نیست و البته باید با فرهنگ سازی و آموزش صحیح و علمی از طریق دانشگاه و رسانه ها در بخش خانواده ها، مدارس، سازمانها و ادارات مدیریت شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج استاندار کهگیلویه و بویراحمد در سمینار آموزشی مدیریت پسماند که با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی در اتاق بازرگانی برگزار شد گفت: سرانه تولید زباله در استان بالاتر از میانگین کشوری است و این در حالی است که میزان سرانه تولید زباله در کشور نیز از میانگین جهانی نیز بالاتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین کلانتری افزود تولید زباله در شهر یاسوج ۲۰۰ تن است که این میزان نیز عدد خوبی نیست و البته باید با فرهنگ سازی و آموزش صحیح و علمی از طریق دانشگاه و رسانه ها در بخش خانواده ها، مدارس، سازمانها و ادارات مدیریت شود.

استاندار در این سمینار گفت: مدیریت پسماند از نظر مسائل بهداشتی و زیست محیطی را مهم است و از متولیان بهداشتی و درمانی استان، محیط زیست،منابع طبیعی و شهرداری ها می‌خواهیم  نسبت به دفن و دفع صحیح زباله ها با هدف حفاظت از منابع خدادادی و مواهب الهی و ثروت های زیر زمینی در این استان کوشا باشند.

کلانتری تفکیک زباله ها، رعایت اصول زیست محیطی و در نهایت مدیریت پسماند شهری به ویژه در شهرهای بزرگ را از اولویت های برشمرد و گفت:
شهرداران با الگو پذیری از تجربه های ارزشمند برخی کلان شهرها و روشهای صحیح علمی و با کمک گرفتن از اساتید و محققان دانشگاهی از هم اکنون به فکر چاره باشند تا در آینده نه چندان دور از برخی فاجعه های زیست محیطی جلوگیری کنیم.

در این سمینار دو روزه از ظرفیت اجرایی مجموعه مدیریت پسماند شهرداری اصفهان و اساتید خبره دانشگاه با موضوعات مدیریت پسماند توسعه و درآمد زایی، روشها و فناوریهای مدیریت پسماند عفونی و دفع بهداشتی، روشهای آموزش شهروندی اطلاع رسانی تفکیک از مبدا و جمع آوری پسماند خشک، روشها و فناوریهای پردازش پسماند و کمپوستینگ و ورمی کمپوست آموزشهای لازم ارائه شد.

در این مراسم شهرداران، مجموعه مدیریت پسماند و خدمات شهری، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، مدیریت آموزش و پژوهشهای توسعه و آینده نگری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و اداره کل محیط زیست استان در این سمینار جهت تبادل اطلاعات حضور داشتند.

گفتنی است در انتهای این سمینار دو روزه تفاهم نامه سه جانبه ای  با حضور مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری، سازمان همیاری شهرداریهای استان و سازمان پسماند شهرداری اصفهان به منظور کمک در عملیاتی کردن و تصویب طرح جامع پسماند بسته شد.

 این همایش دو روزه که با هدف مدیریت پسماند ( چالشها و فرصتها)  با حضور استاندار، معاون هماهنگی امور عمرانی، برخی مدیران ستادی و مدیران کل ، شهرداران و کارشناسان حوزه خدمات شهری،  دانشگاه علوم پزشکی، اداره کل محیط زیست استان به کار خود پایان داد.

انتهای پیام/82009

منبع: فارس

کلیدواژه: محیط زیست زباله دانشگاه آموزش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۴۶۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟

100 شرکت در ایران برای تولید موبایل تسهیلات گرفته‌اند؛ عددی شگفت‌آور که درعین‌حال نگران‌کننده است.

«۱۰۰ شرکت در سال ۱۴۰۲ برای تولید گوشی تلفن همراه درخواست مجوز کرده و با دریافت برخی «حمایت‌ها و تسهیلات»‌ فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.»

به گزارش دیجیاتو، این‌ها صحبت‌های «سیدحسین سادات حسینی»، رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف است؛ همان شخصی که اندکی قبل گفته بود: «واردکننده‌های مونتاژکار خود را به عنوان تولیدکننده معرفی کرده‌اند و به‌دنبال ایجاد انحصار در بازار هستند.»

هر چند ممکن است همه این شرکت‌ها، محصول‌شان را به بازار عرضه نکرده باشند اما ۱۰۰ واحد تولیدکننده موبایل عدد بسیار بالایی است، نه فقط برای کشوری مانند ایران، بلکه برای پیشروترین کشورهای این حوزه.

برای درک بیشتر شگفتی این میزان تولیدکننده داخلی، بد نیست بدانید طبق اعلام مؤسسه تحقیقاتی  Counterpoint، درحال‌حاضر ۲۵۰ برند تولیدکننده موبایل در سراسر جهان فعال هستند، درحالی‌که این رقم در سال ۲۰۱۷ حدود ۷۰۰ برند بوده است. می‌بینیم که نه تنها با گذشت زمان، تولیدکنندگان موبایل رشد نکرده‌اند، بلکه اکثر آن‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که بهتر است درهای کارخانه‌شان را ببندند، حتی شرکت‌های بزرگی مانند ال‌جی، مایکروسافت و زیمنس.

در لیست ۲۵۰ تولیدکننده موبایل، تنها نام‌های GLX، صاایران، ایکس‌ویژن و جی‌پلاس از ایران دیده می‌شود. اگر ۹۶ تولیدکننده دیگر ایرانی را در میان ۲۵۰ برند در سراسر جهان در نظر بگیریم، به این معنی است که ۲۹ درصد تولیدکنندگان موبایل دنیا در ایران هستند.

کره جنوبی تنها یک برند تولیدکننده گوشی دارد

اوضاع از این هم عجیب‌تر است. کره جنوبی درحال‌حاضر تنها یک برند تولیدکننده تلفن همراه دارد: سامسونگ. در ژاپن ۱۲ برند فعالیت می‌کنند و این رقم در آمریکا یازده است. تنها ۴۰ کشور از حدود ۲۰۰ کشور در جهان موبایل تولید می‌کنند.

۱۰۰ تولیدکننده موبایل در ایران بیش از آنکه شگفت‌انگیز باشد، نگران‌کننده است. نهادهای مختلف دولتی و غیردولتی چندین سال است بر طبل تولید موبایل داخلی می‌کوبند اما این‌بار انگار شرایط متفاوت است و عزمی جزم برای تسلط موبایل ایرانی بر بازار وجود دارد. علاوه بر این‌ها، براساس تکلیف قانونی «طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات» تا سال ۱۴۰۴ باید ۲۰ درصد بازار تلفن همراه در دست گوشی‌های ایرانی با سیستم‌عامل داخلی باشد.

در این شرایط طبیعی است مردم نگران باشند بلای بازار لوازم خانگی و خودرو، این بار موبایل‌هایشان را نشانه بگیرد.

البته گله مردم از خودرو و لوازم خانگی در مورد کیفیت و قیمت است اما زمانی که صحبت از دستگاهی مانند موبایل می‌شود، دغدغه‌های امنیتی، محدودیت و قطعی اینترنت، حریم خصوصی و مانند این‌ها هم مطرح می‌شود.

درست مانند شبکه ملی اطلاعات که بسیاری به آن طرح ملی کردن و بستن اینترنت می‌گویند، مسئولان، از هر طیف و جناح سیاسی تنها تکذیب می‌کنند ولی نمی‌شود مردم را برای این نگرانی‌هایشان سرزنش کرد، چرا که اگر روزی واردات موبایل خارجی محدود شود یا تعرفه‌های سنگین برای واردات وضع کنند، شاید بسیاری از مردم ناراضی باشند اما هیچکس تعجب نخواهد کرد زیرا اولین‌بار نخواهد بود که با چنین ممنوعیت‌هایی مواجه می‌شوند.

در آخر این را هم بگویم که برای نوشتن همین یادداشت کوتاه و ساده، زمان نسبتاً زیادی صرف کردم چون بیشتر وقتم صرف این شد که بفهمم حتی اگر فرض کنیم انتهای این مسیر، ممنوعیت کامل موبایل خارجی در انتظارمان است، باز هم ۱۰۰ تولیدکننده به چه کارمان می‌آید؟

یک فروشنده موبایل در یکی از پاساژهای معروف پایتخت می‌گفت موبایل ایرانی با حاشیه سود چند برابری به فروش می‌رسد. اینکه این حاشیه سود ریشه در رانتی بزرگ دارد یا نه برای من هم سؤال است. هنوز هم به جوابی نرسیده‌ام اما پیگیر خواهم بود تا بفهمم چه شده که همه دلشان هوای تولید موبایل داخلی کرده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟
  • تعطیلی جایگاه زباله غیر مجاز دستک آستانه اشرفیه
  • عدم وجود سایت مدیریت پسماند ویژه در شهرک‌های صنعتی
  • جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش «مسیرسبز- ایران پاک»
  • کاهش ۵ تنی پسماند روزانه اسالم با تفکیک از مبدا
  • لزوم توجه به رویکردهای اساسی برای تفکیک زباله از مبدا
  • جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش مسیر سبز ایران پاک
  • هیچ فرصت سرمایه‌گذاری در شهر نباید از دست برود/ چاره‌ای جز مشارکت مردم در توسعه شهر نداریم
  • ۹۰ تُن پسماند و نخاله ساختمانی در استان مرکزی جمع‌آوری شد
  • رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است