Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصفهان - ایرنا - سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: دومین سمینار همکاری‌ های هسته‌ ای کشورمان با اتحادیه اروپا که در اصفهان برگزار شد، موفق بود و راه را برای همکاری های بیشتر با اتحادیه اروپا هموار کرد.

' بهروز کمالوندی ' چهارشنبه شب پس از پایان سمینار همکاری‌ های هسته ای، پیشرفت ها و چشم اندازها که در قالب سومین دور گفتگوهایی سطح بالای ایران و اتحادیه اروپا در اصفهان برگزار شد در گفت وگو با ایرنا افزود: این سمینار پیام قوی به دنیا فرستاد که برجام مورد تایید اتحادیه اروپا و کشورهای جهان است و متعهد ماندن به مفاد آن ضرورت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان کرد: سمینار اول، اسفند سال گذشته در بروکسل و با ایده مشترک مسئول کمیته انرژی اتحادیه اروپا و ' علی اکبر صالحی ' رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان پایه ریزی شد تا راهکارهای مناسبی برای ادامه همکاری های هسته ای ایران و اتحادیه اروپا پس از برجام اتخاذ شود.
معاون امور بین‌المللی، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: در سمینار اول، انتظارات و مسئولیت های طرفین مطرح شد و مورد بررسی قرار گرفت و در سمینار دوم که در اصفهان پایان یافت، چشم اندازها و پیشرفت ها برای استمرار فعالیت ها بررسی شد.
وی با اشاره به اینکه در این سمینار تعدادی از کارشناسان کشورهای عضو اتحادیه اروپا و کارشناسان هسته ای کشورمان نظرات خود را برای چگونگی همکاری ها مطرح کردند، گفت: به جز کارشناسان اتحادیه اروپا، نمایندگانی از کشورهای روسیه، چین، سوئیس و سازمان بین المللی همکاری های اقتصادی توسعه ای نیز در سمینار اصفهان حضور داشتند.
کمالوندی افزود: در این سمینار، شرکت کنندگان مباحث فنی خوبی را در زمینه همکاری های هسته ای ایران با کشورهای اروپایی در زمینه های مختلف از جمله گداخت هسته ای، شکافت هسته ای، تحقیق و توسعه، ایمنی و امنیت ، ظرفیت سازی نیروگاهها و عضویت در کنوانسیون های بین المللی مرتبط با انرژی هسته ای مطرح کردند.
وی تصریح کرد: در پایان این نشست، چارچوبی برای ادامه همکاری های ایران و اتحادیه اروپا در زمینه تحقیق و توسعه فعالیت های هسته ای مشخص شد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه پیشرفت صنعت هسته ای مستلزم استفاده از تجربیات کشورهای دارای این فناوری است، تصریح کرد: همکاری های بین المللی کشورمان در زمینه صنعت هسته ای صلح آمیز از 13سال قبل تا قبل از برجام متوقف شده بود و پس از برجام، فضا برای همکاری های بین المللی ایران جهت انجام فعالیت های صلح آمیز هسته ای فراهم شد.
وی با بیان اینکه برجام موانع همکاری های بین المللی را برداشت، گفت: اکنون که این موانع برطرف شده است باید برای استفاده از این فضا برنامه داشته باشیم و باید بتوانیم با برگزاری سمینارهای علمی و فنی زمینه تبادل نظر دانشمندان هسته ای کشورمان با کارشناسان خارحی و ارتباط آنها با سازمان های بین المللی مرتبط با انرژی هسته ای را فراهم کنیم.
کمالوندی بیان کرد: در این راستا سازمان انرژی اتمی برنامه ریزی کرده است که برگزاری سمینار همکاری های هسته ای اتحادیه اروپا و ایران از جمله این برنامه هاست.
دومین سمینار همکاری‌ های هسته ای، پیشرفت ها و چشم اندازها در قالب سومین دور از گفتگوهای سطح بالای ایران و اتحادیه اروپا روزهای سه شنبه و چهارشنبه در تالار آیینه هتل عباسی اصفهان برگزار شد.
انرژی محیط زیست، مسایل اقتصادی، مبارزه با مواد مخدر، حقوق بشر و مسایل منطقه ای از مهمترین محورهای گفتگوهای سطح بالای تهران و بروکسل است.
بعد از اجرایی شدن سند برجام، طرفین 2 دور گفت و گو در تهران و بروکسل انجام داده اند . ایران و اتحادیه اروپا در سال های گذشته نیز گفت و گوهایی در قالب گفت و گوهای انتقادی و سازنده داشته اند.
برجام موانع حقوقی همکاری های بین المللی هسته ای با ایران را هم از میان برداشته است به طوریکه بر اساس ضمیمه سه برجام، کشورها باید در زمینه انرژی صلح آمیز هسته ای نیز با ایران همکاری کنند.
2093 ** خبرنگار: اصغر دواتگر

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۵۹۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا

جدیدترین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار اروپا (یورو استات) نشان می‌دهد تجارت ایران و ۲۷ عضو اتحادیه اروپا در دو ماهه نخست سال جاری میلادی به ۸۴۷ میلیون یورو رسیده است.

مبادلات ایران و اتحادیه اروپا در دو ماهه نخست ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸ درصد افزایش داشته است. در ماه‌های ژانویه و فوریه سال قبل ۷۸۰ میلیون یورو کالا بین دو طرف مبادله شده بود.

بر اساس این گزارش واردات اتحادیه اروپا از ایران در دو ماهه نخست ۲۰۲۴ با افزایش ۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۱۴۴ میلیون یورو رسیده است. در ماه‌های ژانویه و فوریه سال قبل ۱۳۹ میلیون یورو کالا از ایران توسط کشور‌های اروپایی وارد شده بود.

صادرات اتحادیه اروپا به ایران در ماه‌های ژانویه و فوریه امسال نیز ۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته و به ۷۰۳ میلیون یورو رسیده است. اتحادیه اروپا در دوماهه نخست سال قبل ۶۴۱ میلیون یورو کالا به ایران صادر کرده بود.

جهش ۴۶ درصدی صادرات آلمان به ایران در فوریه ۲۰۲۴

بر اساس این گزارش تجارت ایران و اروپا در دومین ماه سال جاری میلادی رشد قابل توجه ۳۰ درصدی داشته و از ۳۵۸ میلیون یورو در فوریه سال ۲۰۲۳ به ۴۶۸ میلیون یورو در فوریه ۲۰۲۴ رسیده است.

صادرات اروپا به ایران در فوریه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش ۳۲ درصدی مواجه شده و به ۳۹۲ میلیون یورو رسیده است. صادرات اروپا به ایران در فوریه سال قبل ۲۹۷ میلیون یورو گزارش شده بود.

صادرات آلمان به ایران در فوریه امسال ۴۶ درصد رشد کرده و به ۱۴۱ میلیون یورو بالغ شده است. صادرات فرانسه به ایران نیز با ۳۷ درصد رشد به ۳۳ میلیون یورو و صادرات ایتالیا با کاهش ۶ درصدی به ۴۲ میلیون یورو رسیده است.

صادرات رومانی به ایران ۲۲ برابر شد

اما صادرات رومانی به ایران در فوریه ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۲ برابر شده و از ۲.۵ میلیون یورو در فوریه سال قبل به ۵۷ میلیون یورو در فوریه امسال افزایش یافته است.

واردات اتحادیه اروپا از ایران نیز در فوریه ۲۰۲۴ با رشد ۲۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۷۶ میلیون یورو رسیده است. این رقم برای فوریه سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۶۱ میلیون یورو اعلام شده بود.

واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد

واردات آلمان از ایران در فوریه امسال تغییر محسوسی نداشته و در سطح ۱۹ میلیون دلار باقی مانده است. اما واردات اسپانیا از ایران با رشد ۶۶ درصدی مواجه شده و به ۹.۳ میلیون یورو رسیده است. واردات ایتالیا از ایران نیز ۹۶ درصد رشد کرده و به ۲۶.۱ میلیون یورو افزایش یافته است. ایتالیا در فوریه سال قبل ۱۳.۳ میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا
  • دیدار دیپلمات‌های ایران و روسیه در وین در آستانه سفر گروسی به تهران
  • رایزنی نماینده ایران با اولیانوف در وین
  • در سفر رافائل گروسی به تهران موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • دیدار نمایندگان ایران و روسیه در آستانه سفر گروسی به تهران
  • چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه چیست؟/ نگاه بروکسل به پرونده هسته ای ایران با اسرائیل متفاوت است/ اتحادیه اروپا می تواند با ایران در مقابله با تهدیدهای مشترک همکاری کند
  • کمک ۲۰ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به افغانستان
  • گفتگوی بورل و امیرعبداللهیان در آستانه سفر گروسی؛ رئیس دیپلماسی اروپا به وزیر خارجه ایران چه گفت؟
  • آژانس به مسیر عقلانیت باز می گردد؟